Dahua Technology ја претстави новата серија WizSense 2

 

Според релевантните академски извештаи, луѓето што гледаат еден видео монитор повеќе од дваесет минути губат 95% од нивната способност да го задржат фокусот и вниманието што се потребни за да се забележат значајни настани. Покрај тоа, извештаите од безбедносната индустрија покажуваат дека над 98% од генерираните аларми се лажни. Ограничувањата во способноста на луѓето будно да ги следат снимките во живо на видео надзорот го отворија патот кон побарувачката за вештачка интелигенција која може ефикасно да ја изврши таквата задача. За да ги реши овие проблеми, Dahua CEEN ја издаде WizSense 2 серијата за да ја обезбеди вашата лична безбедност и имот.

 

Новововедената серија WizSense 2 интегрира SMD Plus, заштита од периметар, паметен кодек, паметни двојни илуминатори и други проширени функции за да обезбеди прецизно откривање, брзо пребарување на цел, поедноставено работење и комплетни решенија од крај до крај за клиентите.

Серијата WizSense 2 носи сосема нова функција Smart Dual Illuminators, со три дополнителни режими на светлина за да се испорачаат јасни и живописни слики во целосна боја, избегнувајќи континуирана употреба на топла светлина, обезбедувајќи флексибилно решение за различни сценарија за следење ноќе и при слаба осветленост. . Усвојувајќи го алгоритамот за длабоко учење за прецизно откривање цели, WizSense 2 серијата интелигентно се префрла помеѓу IR режимот кога нема цел на сцената и режимот Целосна боја кога е откриена цел. Им овозможува на корисниците да снимаат настани во боја без да придонесуваат за загадување на светлината. Покрај тоа, режимот на осветлување на Smart Dual Illuminators може да се прилагоди и на апликацијата DMSS со еден клик, овозможувајќи им на корисниците далечинско да управуваат со уредот, да ја гледаат набљудуваната сцена и да добиваат навремени известувања за аларм во секое време и каде било.

Со лесна конфигурација и разумна цена, WizSense 2 серијата е доволно компетентна да ги задоволи потребите на повеќето обични корисници. Неговите придобивки вклучуваат: точно предвидување пред настан; моментално одвраќање за време на настан; брзо пребарување на цел по настан; заштеда на складиште додека се обезбедуваат детали за целта и заштита на приватноста и одбрана од напади. Нејзината технологија Smart Codec обезбедува пониска бит-стапка и помага да се намалат трошоците за складирање. И покрај тоа што нуди изобилни функционалности, серијата WizSense 2, исто така, обезбедува високо ниво на сајбер безбедност користејќи алгоритми за шифрирање кои се сертифицирани од TÜV и UL (Underwriters Laboratories). Корисниците можат да бидат сигурни дека нивната приватност ќе биде соодветно заштитена користејќи производи од серијата WizSense 2.

Пошироката примена на WizSense е токму она кон што Dahua Technology отсекогаш се придржувала: Овозможување побезбедно општество и попаметен живот.

Related posts

Dahua TechMonth: Гледање во темнината со технологијата за целосна боја на Dahua

Несоодветната достапност на светлина е еден од главните предизвици на секој систем за следење. Сликите направени во таква осветлена состојба честопати не се јасни, имаат загуба на детали, па дури и содржат бучава, што го отежнува откривањето или...

повеќе

420+ соработници со нас, зошто не и вие?

Изберете јазик »