Продукти

Системи за видео надзор

Во ерата на информатичката технологија и технологијата за видео надзор стана интегрален дел од животот и нормална појава на секој агол. Гледаме камери насекаде околу нас.

На прометните улици се следи сообраќајот, во фирмите се пратат работниците и што се случува на работа, стоките се обезбедуваат во магацините, приватна сопственост во куќата или стан.
Системот за видео надзор е техничка заштита на луѓето и на имотот што евидентира сè што “утре” може да биде од големо значење ако нешто се случи.

Камерите се поделени според различни критериуми: Која е резолуцијата на видеото што камерата може да го сними, без разлика дали има ноќен режим (снимање во темнина), кој агол вклучува дали е водоотпорен или отпорен на удари, од кој е составен материјалот.

Ова се сите карактеристики кои треба да се земат предвид и, се разбира, ги одредуваат оние кои се релевантни за нивните сопствени потреби.

На пример: ако треба да снимите соба во домот или станот, тогаш камерата не мора да биде водоотпорна и отпорна на удари, но можеби не е неопходно да има ноќен режим.

Од друга страна, ако сакате да покриете простор во дворот, се разбира, камерата мора да биде водоотпорна. Исто така важен начин за монтажа во ентериер дали ќе го ставите на таванот или на вертикалниот ѕид.

Кога станува збор за камерите, исто така, треба да се обрне внимание на различни функции на камерата како ноќен режим, далечински фокус и контрола на зумот, дали има слот за мемориска картичка итн.

види продукти

При изборот на вистинскиот видео рекордер – DVR или NVR, треба да се грижите за неколку работи. Првиот е бројот на влезови на камерата, односно максималниот број на камери што можат да се поврзат со рекордерот. Секогаш треба да размислиме за проширување на идните капацитети.

Следното нешто е меморијата, односно HDD (хард диск) на рекордерот, бидејќи зависи од тоа колку видео материјал може да се сними и да се складира наназад.

Во принцип, подобро е да имате што е можно повеќе простор, но повеќе простор со него исто така подразбира и повисока цена на целиот систем, така што препораката е да го адаптирате просторот за складирање на вистински потреби.

Исто така, треба да се обрне внимание на максималната брзина за читање / запишување, како и дополнителни функции како што се PoE моќност, алармни излези и излези за репродукција на снимен видео материјал.

види продукти

Алармни системи за детекција и дојава на пожар

Мора да сте слушнале дека во соседството се случило некој вид кражба или сличен незаконски настан. Многу од нив одат незабележано.

Алармниот систем ја намалува веројатноста за упад.

Алармите служат за да се подигне предупредување ако се случи неовластено упад врз имот или во одреден предмет. Кога ќе инсталирате алармен систем, ќе се чувствувате побезбедно и безгрижно.

Во случај на активирање на алармот, натрапниците се свесни дека сето внимание ќе биде насочено кон нив и нема да биде лесно отстрането.

Алармните системи се инсталираат како за бизнис така и за приватни цели. Голем број компании сакаат да го заштитат физичкиот пристап до нивниот имот и доверливи податоци, како и кражба на скапи техники.

Од друга страна, се повеќе и повеќе физички лица се одлучуваат алармите да се грижат за нивната безбедност. На овој начин се чувствуваат побезбедни и порелаксирани.

Алармите се состојат од сензори, централа,сирена.

види продукти

Системите за детекција и дојава на пожар (или како популарно се нарекуваат против пожарни системи – ПП) се со најдолга традиција на развој и производство, почнувајќи од почетокот на минатиот век. Според начинот на комуницирање и бројот на елементите во системот, ПП системите може да бидат конвенционални или аналогно-адресибилни.
Дизајнирањето на еден стабилен систем за детекција и дојава на пожар е задача која бара познавања како на позитивните законски прописи во РМ, меѓународни стандарди за дизајнирање на ака и детални познавања на техничките можности на опремата која се вградува.

Детекција на пожар 

Преку најразлични детектори кои може да бидат димно оптички, температурни, термо-диференцијални, Инфрацрвени бариери, ултравиолетови детектори па се до наједноставните рачни детектори за пожар.

Обработката на сигналите честопати ја врши контролниот панел чиј што капацитет зависи од бројот на вградените детектори и комплексноста на системот што се проектира и гради.

Дојавните елементи – во кои спаѓаат сите видови на сирени за внатрешна и надворешна монтажа, ПП ѕвончиња, стробоскопски предупредувачки светла и слично.

види продукти

Мотори и опрема за лизгачки порти

Намената на моторот е за ограда за домашна или индустриска употреба. Можностите за надградба се бројни: лед рефлектори за мотоцикли, фотоелки, отварачи на мотори со далечински управувачи, мобилен телефон, тастатура, итн.

види продукти

Станете наши партнери!

Можеби ќе ве интересира
Располагаме со обемен лагер на производи по најконкурентни цени.

380+ соработници со нас, зошто не и вие?