Бим Детектори

БИМ ДЕТЕКТОРИ

Фотоелектричен сензор е опрема што се користи за да се открие растојанието, отсуството или присуството на објектот со помош на предавател на светлина, честопати инфраред и фотоелектричен приемник. Тие во голема мерка се користат во индустриското производство. Кога некој објект го прекинува инфрацрвениот зрак, излезот се активира. Фотоелектрични сензори се многу сигурни начини за откривање и се погодни за екстремно загадени околини.

420+ соработници со нас, зошто не и вие?

Изберете јазик »